De crisis is nu - Mars voor klimaat & rechtvaardigheid
MARS VOOR KLIMAAT EN RECHTVAARDIGHEID

12 NOVEMBER
13:00 AMSTERDAM

De problemen in Nederland en de rest van de wereld stapelen zich op. Hitterecords worden keer op keer verbroken en extreem weer is aan de orde van de dag. Mensen worden gediscrimineerd. Veel bedrijven draaien recordwinsten terwijl de inkomens achterblijven. We kunnen geen betaalbare woonruimte krijgen, voedsel wordt duurder en steeds meer mensen komen in armoede terecht. Al deze problemen hangen bovendien samen: van de klimaatcrisis, racisme, biodiversiteitscrisis en armoede tot de wooncrisis. Als de politiek nu geen actie onderneemt, wordt dit alleen maar erger. 

Terwijl de crisis nu is, faalt de politiek om met goede oplossingen te komen. De broodnodige omslag naar een duurzame en rechtvaardige samenleving blijft uit. Daarom gaan wij op zondag 12 november in Amsterdam de straat op en organiseren we een grote mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid. Vlak voor de cruciale Tweede Kamerverkiezingen. Als we met zijn allen de straat opgaan, kan de politiek niet meer om ons heen. Dus: help mee om dit de krachtigste mars ooit te maken!

Om 13:00 zal de mars vertekken vanaf de Dam om een route te lopen richting het Museumplein. Op het Museumplein is een podiumprogramma geregeld met verschillende artiesten en sprekers! Het programma ziet er verder zo uit:

13:00 start vanaf de Dam
14:30 start DJ op Museumplein
15:00 start podiumprogramma Museumplein
16:45 uiterlijk einde podiumprogramma Museumplein.

Bevestigd voor het programma:

Artiesten:

Chef’Special, Jeangu Macrooy, Shishani, Shady Lady, Mounir Samuel samen met FRÉ, Laura Brook en Shishani, Upperflow, Shady Lady, XR Orkest. 

Sprekers:

Bénédicte Ficq, Mustapha Eaisaouiyen, Bas van Weegberg, Tinebeb Berhane, Liset Meddens.

Presentatie:

Julia Muller & Yasmin Ait Abderrahman 

Toegankelijkheid

Zicht- en hoorbaarheid

Bij het podium wordt een ruimte afgezet voor mensen in een rolstoel en meer mensen die vanwege een beperking het beste dicht op het podium kunnen zitten. Hier zetten we ook stoeltjes neer. Tijdens het programma is een gebarentolk aanwezig op het podium, welke ook te zien is op grote schermen. Verder is er een schrijftolk. 

Toiletten

Er zijn toiletten aanwezig langs de route en op het Museumplein. (eindlocatie van de mars). Hiervan is een deel rolstoeltoegankelijk. Check voor meer toegankelijke toiletten de app: Hoge Nood

Prikkelarm blok

Het prikkelarm blok in deze mars is een blok waarin minder prikkels zijn dan in de rest van de mars. Het prikkelarme blok heeft een andere verzamelplek en loopt redelijk achteraan in de mars, waardoor er minder geluid zal zijn. Alle informatie over het prikkelarme blok vind je op deze pagina.

 

Marsroute

Vanaf Amsterdam centraal is het 750 meter lopen richting het startpunt op de Dam

Start: De Dam

Rechtdoor naar het Rokin

Volg de weg over het Rokin over het Muntplein richting Vijzelstraat

Rechtdoor over de Vijzelstraat
Rechtsaf naar de Weteringschans

Rechtdoor over de Weteringschans naar het Leidseplein

Linksaf op het Leidseplein over de brug

Linksaf naar de Stadhouderskade

Rechtsaf naar de Hobbemastraat

Rechtsaf naar de Paulus Potterstraat

Linksaf naar de van Baerlestraat

Linksaf naar het Museumplein naar het podiumprogramma

Eindpunt: Museumplein

3 months ago
De Dam, Amsterdam
Dam, Centrum, Amsterdam, Noord-Holland, Nederland, 1012 NP, Nederland
Add to calendar
Download flyer